Elektronisch versturen van documenten in AccountView

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Het versturen van documenten per e-mail behoort in AccountView reeds geruime tijd tot de mogelijkheden. In AccountView Windows versie 9.2 is het aantal typen documenten dat u per e-mail kunt versturen aanzienlijk uitgebreid. Daarnaast is het hele proces van het e-mailen vanuit AccountView en de inrichting daarvan uitgebreid met meer mogelijkheden.

\r\n \r\n

Aan de elektronische documenten kunt u een PDF-achtergrond toevoegen wanneer u beschikt over de module Facturering II voor de Team- en Business-uitvoering. Zonder deze module is het niet mogelijk om een PDF-achtergrond te koppelen.

\r\n

Een PDF-achtergrond kan dezelfde functie vervullen als voorgedrukt briefpapier: het bevat de vaste gegevens voor het document, zoals het bedrijfslogo, de adresinformatie en de betalingsgegevens. Die achtergrond moet een PDF-bestand zijn van het A4-formaat. U kunt ervoor kiezen om alle bladen van de documenten te voorzien van dezelfde achtergrond maar u kunt ook, net als bij voorgedrukt briefpapier, werken met een voorblad en vervolgbladen.

\r\n
    \r\n
  • In AccountView Solo kan nu met de module Facturering elektronisch worden gefactureerd. Met de module Aanmaningen kan elektronisch worden aangemaand. Beide in de vorm van een PDF-bestand als e-mailbijlage.
  • \r\n
  • In AccountView Team kan alleen met de module Facturering II elektronisch worden gefactureerd (in de vorm van een PDF-bestand en een bestand in UBL-formaat als e-mailbijlagen). Met de module Aanmaningen kan elektronisch worden aangemaand. Bovendien kunt u inkoopfacturen in UBL-formaat automatisch verwerken in AccountView als u beschikt over de module Mutatie-import. In combnatie met de module Verkooporders krijgt u ook de mogelijkheid om de orderbevestiging, de aanbetaling en de pakbon per e-mail te versturen. Gebruikt U de module Inkooporders dan is het mogelijk om de bestelbon op dezelfde wijze te verwerken. Tot slot, de gebruikers van de module Abonnementen kunnen vanaf versie 9.2 de abonnementlayout electronisch verzenden.
  • \r\n
  • Met Accountview Business kan met de module Facturering II elektronisch worden gefactureerd (in de vorm van een PDF-bestand en een bestand in UBL-formaat als e-mailbijlagen). Met de module Aanmaningen kan elektronisch worden aangemaand. Bovendien kunt u inkoopfacturen in UBL-formaat automatisch verwerken in AccountView als u beschikt over de module Mutatie-import. In combnatie met de module Verkooporders krijgt u ook de mogelijkheid om de orderbevestiging, de aanbetaling en de pakbon per e-mail te versturen.Gerbuikt U de module Inkooporders dan is het mogelijk om de bestelbon op dezelfde wijze te verwerken. Tot slot, de gebruikers van de module Abonnementen kunnen vanaf versie 9.2 de abonnementlayout electronisch verzenden.
  • \r\n
\r\n

Sinds 2009 is het niet meer verplicht om uw elektronische factuur van een digitaal certificaat te voorzien (zodat te controleren was of de factuur wel echt door u verzonden was). Wel moet de factuur authentiek en integer zijn. De Belastingdienst zegt hierover:

\r\n
U mag zelf weten of u uw facturen beveiligt, en hoe u dat doet. Als u maar kunt laten zien dat de factuur werkelijk door de afzender is gestuurd (de factuur is authentiek) en niet is veranderd (de factuur is integer).